Recenze - Shingeki no kyojin (Attack on titan)

17. května 2015 v 17:59 | Erleiden |  Anime recenze

Ahoj. :) Já vím, je to se mnou hrozné, píšu i přes hiatus, ale prostě mi
nedalo nic nenapsat při té chvíli volna. :) Tak, na nternetu je hodně
stránek, a blog je jedinečný tím, že mužete napsat svůj názor, ať už
prostřednictvím diskuzí, nebo recenzí. Tak snad se Vám bude dnešní
líbit. :)


Název: Shingeki no kyojin ( 進撃の巨人 ) | Útok na titána
Žánr: Akční, fantasy, drama, horor
Počet epizod: 25
Rok: 2013
Status: První série dokončena. Druhá se údajně chystá v listopadu
tohoto roku (i když informacím co mám k dispozici se většinou moc
věřit nedá :D)

Více v celém článku.



Lidé byli nuceni bojovat s obry o záchranu svého pokolení. Když
se schylovalo k nejhoršímu, postavili několik měst pod ochranou
mohutných zdí, které obři nedokázali překonat. Po jedno celé
století si lidé za hradbami mohli oddechnout a žít v relativním
míru, avšak odříznuti od okolního světa. Mír ale trval jen do dne,
než jedno z těchto měst, obehnané zdí, Maria, bylo napadeno
dosud nevídaným šedesátimetrovým obrem, kterému se ochranu
města podařilo překonat. Ústřední postava příběhu Eren Jaeger
se svou adoptivní sestrou Mikasou při útoku přicházejí o svoji
matku a vydávají se vstříc nehostinému světu. (CSFD.cz)


"Poslouchej. Je možné že tam někteří zemřou. Zemřou pro tebe."

Sice moc nemusím anime (celkově filmy a seriály) s vojenskou tématikou,
ale tohle byla prostě pecka. A teď mluvím hlavně o grafice, která by se
mohla rovnat s grafickým provedením mého nejoblíbenějšího anime
Another. Co se týče postav a děje, tak zde mi moc nechybělo. Místy byl
příběh velice dramatický, emotivní a smutný. To ovšem jen přidává další
body v mém hodnocení, správný akční film a drama smutné bývají.
Velice mě oslovil první ending a v neposlední řadě první opening. Snad
jen vytknu otevřený konec, které u anime nesnáším. Moc těším na
druhou séri, a doufám, že to bude stejná, a možná i větší pecka. :)


Doporučuji si Vám přečíst i nějaké recenze na CSFD, jelikož ta má bývá vždy
oproti nim velice krátká :D


Všechny openingy/endingy

1. Opening: čas 00:00 až 1:32| 1. Ending: 1:32 až 2:58
2. Opening: 2:58 až 4:28 | Ending: 4:28 až 5:55

Ještě jednou podotknu že mi strašně líbí ten první ending a opening.
Druhý ending a opening byli alespoň pro mě horší.

Mé konečné hodnocení je 97%. Přiznám se že moje původní úvahy byly
o 100%, ale nakonec dávám méně kvůli hodně otevřenému konci (čekání
na další série mě vždy vyvede z míry :D) a také druhému openingu s
endingem. Takže, snad se Vám má recenze líbila. :)

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Adís Eliadora Adís Eliadora | Web | 17. května 2015 v 17:59 | Reagovat

Teda :3 Moc pěkná recenze, myslím, že navede ostatním se na to kouknout.
Taky moc anime s vojenskou tématikou nemusím, ale toto... je jiné. :3

Eh.. autor mangy prohlásil, že až v roku 2016 by měla vyjít další série společně i s filmem, ale nevím, je tolik článků, až se tomu nedá věřit. :D
Moc pěkná recenze, mě se vlastnoručně líbila. ^^ :3

2 Limeo Limeo | E-mail | Web | 17. května 2015 v 18:12 | Reagovat

Ani mě se moc nelíbí anime filmy s vojenskou tematikou, nějak mi to k tomu prostě nejde :-). Ale celkově "vojenské filmy" se mi moc nelíbí, většinou jsou všechny strašně pesimistické a nudné ;-).
Super recenze i hodnocení, třeba se na to opravdu podívám, když dostal skoro 100% :-).

3 Sakura Minamino / Tweedledee Sakura Minamino / Tweedledee | E-mail | Web | 18. května 2015 v 14:03 | Reagovat

Sice mě na něm štve to, že jednu dobu bylo absolutně všude a tím se mi dost znechutilo, ale i tak je to pořád kvalitní anime s perfektní grafikou. ;-)

4 Bofi Bofi | Web | 18. května 2015 v 14:28 | Reagovat

Ja SNK úplne milujem!! Tiež som naňho chcela spraviť recenziu. :-D Vojenské anime tiež nemám moc rada, ale toto bolo d-o-k-o-n-a-l-é!! Štve ma sice tiež ten otvorený koniec, ale aspoň sa teším na 2. sériu. Toto anime ma proste vedelo prekvapiť vždy. Aj keď som to vôbec nečakala. Je to jedno z mojich obľúbených anime. Postavy som si tiež hneď obľúbila. Hlavne Leviho a Hanji bola tiež super. Openingy sú tiež dokonalé, hneď som si ich stiahla. Už sa neviem dočkať toho hraného filmu, ktorý by mali vydať už tento rok. :-)

5 Erleiden Erleiden | E-mail | Web | 19. května 2015 v 14:25 | Reagovat

[1]: Děkuju moc. :-) Máš pravdu, tohle anime je i přes zaměření výjimečné a nádherně zpracované. Ještě jednou děkuju. :D

[2]: Samozřejmě ho doporučuji. ;-)  :-)

[3]: Tomu že bylo jednu dobu úplně všude se ani nedivím. :D Ta grafika prostě stojí za to. :-)

[4]: Vím, jednou si ho myslím měla na designu. :-) Já nejradši Erena a Mikasu (nejčastěji si nejvíce oblíbím hlavní postavy, :D ale třeba u Mirai Nikki to byla výjimka).

6 Kia Kia | Web | 19. května 2015 v 17:02 | Reagovat

Musím říct, že mě toto anime hooodně zaujalo :D

7 Wek/Weekkaa Wek/Weekkaa | Web | 19. května 2015 v 20:04 | Reagovat

neviděla jsem, ale na Animefestu se o tomhle anime hodně mluvilo, takže se určitě podívám :)

8 Kitty 11 Kitty 11 | Web | 20. května 2015 v 18:04 | Reagovat

Ja z anime jedine fairytail lebo je to také vtipné :'D. No tie ich " ksichty" :'D. No nevyzerá to zle! Ale kym dopozeram fairytail.... ;-)

9 ❁Ettelwane ❁Ettelwane | Web | 22. května 2015 v 20:28 | Reagovat

Já Attack on titan miluju :'3 Moc krásná recenze :) A máš pravdu, ta grafika je skvělá. Jinak, koukáš Death note? Já taky :333 u kterého jsi dílu ?

10 FlutterShimmer FlutterShimmer | Web | 22. května 2015 v 21:38 | Reagovat

Ešte som to nevidela.Neviem či sa pozriem,prečo je anime stále trochu brutálny alebo smutný? No uvidím.Pekná recenzia. ;-)

11 Erleiden Erleiden | E-mail | Web | 23. května 2015 v 7:09 | Reagovat

[6]: :-)

[7]: Podívej. :D

[8]: Mě od Fairy Tail odrazuje to množství epizod, ale taky nevypadá zle. :D

[9]: Uh... já už ani nevím. :D Asi tak u třináctého? ;-)

[10]: /Z mého pohledu/ je to anime také hlavně o tom, že je potřeba vstát i když jsi na tom nejhůř. Sice bylo trošku (no, trošku víc) smutné, ale i tak bylo krásné. :-)

12 Yuki Yuki | 23. května 2015 v 17:14 | Reagovat

Vypadá to zajímavě :) to se musí uznat :-D

13 Clawdia a Honey Clawdia a Honey | Web | 31. května 2015 v 15:21 | Reagovat

My na anime vůbec nekoukáme ale je zajimavé :)

14 Limonáda • Blowme.blog.cz Limonáda • Blowme.blog.cz | Web | 4. června 2015 v 12:25 | Reagovat

Je to zajímavé, ale na takové věci moc nejsem no :))

15 Limonáda • Blowme.blog.cz Limonáda • Blowme.blog.cz | Web | 4. června 2015 v 12:25 | Reagovat

[14]: Ale co musím říct je, že máš opravdu krásný design! :-)

16 Hanninka Hanninka | Web | 4. června 2015 v 14:11 | Reagovat

Zaujimave asi si pozriem ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama

© 2014-2015 | cinnamon-flower



Lindsey Stirling - Stamp by Rumay-Chian